Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
4,3
6
Huvudrätt
Av: Iréne
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
Caesarsallad med Kyckling
Ingredienser
8 st kycklingfilé
Sallad
2 pkt bacon
4 krukor romansallad
8 skivor formfranska
2 st scharlottenlök
4 klyftor vitlök
salt
svartpeppar
smör
Caesar-sås
6 st äggulor
6 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
3 dl creme fraiche, lätt
6 klyftor vitlök
200 g sardeller
2 dl parmesan
(färskriven)
salt
svartpeppar
citron
(saft)
Gör så här
1.
Krutonger:
Skär bort kanterna på brödet och dela det i tärningar. Stek brödtärningarna knapriga, på ganska låg värme, tillsammans med de "tillplattade" vitlöksklyftorna i smör i en stekpanna. (Spara vitlöksklyftorna till såsen)
2.
Bryn kycklingbrösten.
Baka dom färdigt i ugnen på 125 grader tills de är genomstekta, en stund inann servering. De skall vara lite ljumma.
3.
Caesarsås:
Vispa äggulorna och senapen med en elvisp. Häll i matoljan lite i taget precis som till majonnäs. Blanda i crème fraichen. Stek vitlöksklyftorna i lite olja tills de är gyllenbruna. Finhacka sardellerna och de brynta vitlöksklyftorna. Blanda ner sardellerna, vitlöken och parmesanen i majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
4.
Sallad:
Skär baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt och låt det sedan rinna av på papper. Strimla och skölj romansalladen. Finhacka schalottenlöken.
5.
Strax innan servering:
Blanda salladen med schalottenlöken, baconet, lite av såsen och sist brödkrutongerna.
Smaka av med salt och peppar.
Skär kycklingbrösten i bitar och lägg upp på tallrikar. Fördela salladen ovanpå. Riv parmesan över.
Kyckling, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
formfranska
1
st
Frukt & Bär
Citron
(saft)
2
st
Grönsaker
Romansallad
1
st
Scharlottenlök
2
st
Vitlök
1
st
Vitlök
(Till Caesar-sås)
1
st
Konserver
Sardeller
1
ask
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Salt
(Till Caesar-sås)
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Caesar-sås)
1
burk
Kött & Chark
Bacon
2
pkt
Kycklingfilé
1
kg
Mejeri & Ost
Creme fraiche, lätt
3
dl
Parmesan
(färskriven)
1
pkt
Smör
1000
g
Äggulor
1
pkt
Tillbehör
Dijonsenap
1
burk
Rapsolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×