Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Isabelle
6 port
Nötkött, Huvudrätt, Fest
Burgundisk Köttgryta
Ingredienser
2 kg grytbitar, nöt
4 msk smör
2 msk tomatpuré
4 msk vetemjöl
1 dl balsamvinäger
4 dl buljong, kalv
(konc. fond + vatten)
7 dl rödvin
4 pkt bacon
(á 140 g)
400 g champinjon
4 klyftor vitlök
2 burkar syltlök
(275 g)
salt
svartpeppar
(BOUQUET GARNI:)
2 bitar morot
timjan
(ett par kvistar)
persilja
(ett par kvistar)
4 st lagerblad
steksnöre
2 dl persilja
(grovhackad)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor.
Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter.
Strö över mjölet och blanda väl.
Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin.
Sänk värmen och sjud.
Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken.
Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Garnera med hackad persilja.
Servera med kokt potatis.
Tips! Göres med fördel dagen innan.
Nötkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Champinjon
5
st
Morot
1
pkt
Persilja
(ett par kvistar)
2
knippen
Persilja
(grovhackad)
1
knippe
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Balsamvinäger
1
flaska
Buljong, kalv
(konc. fond + vatten)
1
pkt
Lagerblad
1
påse
Salt
1
pkt
Svartpeppar
(BOUQUET GARNI:)
1
burk
Timjan
(ett par kvistar)
1
burk
Kött & Chark
Bacon
(á 140 g)
4
pkt
Grytbitar, nöt
500
g
Mejeri & Ost
Smör
500
g
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Syltlök
(275 g)
2
burkar
Tomatpuré
1
tub
Tvätt & Hushåll
Steksnöre
2
st
Övrigt
rödvin
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×