Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Smårätter
Av: Iréne
Ej angivet
Grönsaker, Smårätter, Vegetariska, Fest
Bruschetta/ Italiensk Förätt Eller Nattmacka
Ingredienser
∞ skivor vitt bröd
(typ lantbröd)
∞ st tomat
∞ blad basilika
NaN g mozarella
NaN msk olivolja
∞ klyftor vitlök
NaN nypa flingsalt
NaN krm svartpeppar
NaN dl ruccolasallad
(kan uteslutas)
Gör så här
Recepet är ungefär för en person som lättare nattmacka, eller för två personer som förrätt:
Börja med att tärna tomaterna i lagom små tärningar.
Blanda tärningarna med lagom mycket hackad basilika i en liten skål. Häll på lite olivolja och strö flingsalt och mal svartpeppar över tills det smakar rätt. Låt marinaden dra ett tag om möjligt.
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda pressad vitlök med olivolja i en liten skål och pensla över brödet så den drar åt sig läckerheterna. Se till att varje del av brödet får del av oljan.
Lägg brödet högt upp i ugnen och rosta den i ett par minuter (inte för mycket).
Ta ut skivorna och lägg på så mycket tomatblandning som får plats. Om det blev nåt kvar av vitlök/oljeblandningen kan man skeda på lite sånt.
Lägg på lite strimlad mozarellaost.
In i ugnen igen och rosta ett tag till (inte för mycket, men nog mycket för att tomaterna ska bli varma).
Lägg upp lite ruccolasallad lite vackert på botten på en fin tallrik, ta ut läckerbitarna från ugnen och lägg dem på tallriken. garnera med lite basilikablad och drick gärna ett rött vin till.
Grönsaker, Smårätter, Vegetariska, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
Ej angivet
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Vitt bröd
(typ lantbröd)
1
pkt
Grönsaker
Basilika
1
kruka
Ruccolasallad
(kan uteslutas)
1
pkt
Tomat
∞
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Flingsalt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Mozarella
1
st
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×