Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Gryta, Vardag, Koka
Boeuf Bourguignon
Recept på ett långkok med mycket smak. Servera med tillbehör som färsk bröd eller potatis.
Ingredienser
2400 g grytbitar, nöt
3 msk smör
3 tsk salt
6 krm svartpeppar
(Nymald)
3 st morötter
3 st lök, gul
6 klyftor vitlök
6 msk tomatpuré
3 st lagerblad
3 krm timjan
(torkad)
4,5 msk vetemjöl
9 dl matlagningsvin, rött
6 dl vatten
9 msk fond, ox
(Koncentrerad)
900 g lök, gul
(Steklök)
3 msk rapsolja
600 g champinjon
(Små)
3 pkt bacon
(140g,)
Tillbehör
3 dl ris
(4 personer)
12 st pitabröd
300 g sallad
(4 Personer)
Gör så här
1.
Bryn köttet i en het stekpanna med smör och olja. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i en gryta.
2.
Skala och skär morot, lök och vitlök i skivor. Fräs dem i stekpannan tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt. Häll på vinet och tillsätt timjan och lagerblad. Låt koka upp under omrörning.
3.
Häll fräset i grytan över köttet och tillsätt vatten och fond. Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.
4.
Skala steklöken. Ansa champinjonerna. Skär baconet i strimlor. Stek baconet i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt lök och champinjoner och låt steka med tills de fått fin färg. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare ca 10 min.
5.
Servera gryta med ris, bröd och sallad.
Nötkött, Huvudrätt, Gryta, Vardag, Koka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Pitabröd
12
st
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Champinjon
(Små)
5
st
Lök, gul
3
st
Lök, gul
(Steklök)
3
st
Morötter
1
pkt
Sallad
(4 Personer)
1
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Fond, ox
(Koncentrerad)
1
flaska
Lagerblad
1
påse
Matlagningsvin, rött
1
flaska
Salt
1
pkt
Svartpeppar
(Nymald)
1
burk
Timjan
(torkad)
1
burk
Kött & Chark
Bacon
(140g,)
3
pkt
Grytbitar, nöt
2400
g
Mejeri & Ost
Smör
500
g
Pasta, Ris, Gryn
Ris
(4 personer)
1
pkt
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Rapsolja
1
flaska
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×