Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Förrätt
Av: Joakim
4 port
Skaldjur, Förrätt
Allt om Mat
Blinier med Krabbröra och Löjrom
Ingredienser
Blinier
12 g jäst
3 dl öl
2 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
2 st ägg
(äggulorna)
3 krm salt
50 g smör
(Smält)
2 st ägg
(äggvitorna)
Krabbröran
200 g krabbkött
1
/
2
dl majonnäs
1 knippe gräslök
(hackad, + 1 msk)
1 tsk citron
(Pressad)
1 krm svartpeppar
(Nymald)
25 g löjrom
(Röd)
Gör så här
1.
Blinier:
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ölet. Blanda ner bovetemjöl och vetemjöl. Rör till en slät smet. Täck med plastfolie och låt smeten jäsa ca 1 timme, men gärna längre.
2.
Blanda ner äggulor, salt och smör i den jästa smeten. Vispa äggvitorna till ett skum i en annan skål. Vänd ner dem i smeten.
3.
Hetta upp en plättlagg och stek små plättar i smör ca 1 minut på varje sida. Det går också att steka småplättar i vanlig stekpanna, fast de blir inte lika jämnt runda. Servera blinierna varma.
4.
Krabbröran:
Klipp upp krabbenet och ta ut köttet (eller från konserven). Finhacka det. Blanda med majonnäs, 1 msk gräslök och citronsaften. Krydda med peppar.
5.
Värm blinierna. Toppa med krabbröra och löjrom och garnera med 1 msk hackad gräslök.
Skaldjur, Förrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Fisk & Skaldjur
Löjrom
(Röd)
1
burk
Frukt & Bär
Citron
(Pressad)
1
st
Godis & Dricka
Öl
1
st
Grönsaker
Gräslök
(hackad, + 1 msk)
1
knippe
Konserver
Krabbkött
1
burk
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Svartpeppar
(Nymald)
1
burk
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Smör
(Smält)
50
g
Ägg
(äggulorna)
1
pkt
Ägg
(Till Blinier)
(äggvitorna)
1
pkt
Skafferi
Bovetemjöl
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Majonnäs
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×