Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Tillbehör
Av: Joakim
4 port
Tillbehör
Allt om Mat
Bearnaisesås
Ingredienser
300 g smör
2 st schalottenlök
(Liten)
10 stjälkar dragon
10 stjälkar persilja
10 st vitpeppar, hel
(Korn)
2 dl vatten
6 msk vinäger, vitvin
6 st ägg
(äggulorna)
2 msk dragon
(Hackad)
2 msk persilja
(Hackad)
4 krm salt
1 krm cayennepeppar
Gör så här
1.
Smält smöret. Ställ det åt sidan. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt örtstjälkar och pepparkorn. Häll över vatten och vinäger.
2.
Koka utan lock tills ca 2 msk återstår. Sila bort stjälkar och pepparkorn. Blanda vinägerreduktionen och äggulor i en kastrull. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir fluffigt och börjar tjockna.
3.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget, under kraftig vispning. Värm såsen under vispning om den blir för tunn.
4.
Blanda ner hackad dragon och persilja i såsen och krydda med salt och cayennepeppar.
5.
Servera såsen till stekt eller grillat kött eller fisk.
6.
3 goda smaksättningar på bean
Bearnaisesås är en klassisk sås till grillat kött, och passar även till kyckling och grillad fisk.Det finns många varianter av bearnaise, här tipsar vi om tre andra goda sätt att smaksätta den.
Choronsås
Fräs 3 msk tomatpuré i 1 msk smör. Blanda ner purén i den färdiga såsen.
Chilibearnaise
Smaksätt den färdiga såsen med 2 msk chilisås och 2 tsk chiliflakes.
Tillbehör
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Dragon
1
kruka
Dragon
(Hackad)
1
kruka
Persilja
1
knippe
Persilja
(Hackad)
1
knippe
Schalottenlök
(Liten)
2
st
Kryddor & Smak
Cayennepeppar
1
burk
Salt
1
pkt
Vinäger, vitvin
1
flaska
Vitpeppar, hel
(Korn)
1
burk
Mejeri & Ost
Smör
300
g
Ägg
(äggulorna)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×