Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
2,0
1
Huvudrätt
Av: Isabelle
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
Bbq Ribs med Dippsås
Långkokning av revbenen gör dem möra och mumsiga. De är perfekta att förbereda och frysa in eller låta marineras i glaze i någon dag.
Ingredienser
4,5 kg revbensspjäll
3 st lök, gul
6 st lagerblad
3 msk farinsocker
1,5 msk flingsalt
3 tsk chili flakes
3 tsk svartpeppar
Glaze
9 msk smör & rapsolja
4,5 dl barbequesås
3 klyftor vitlök
(pressad)
4,5 msk honung, flytande
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
Rostad pumpa
2250 g pumpa
6 msk smör & rapsolja
3 tsk salt
Dippsås
7,5 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
4,5 dl chilisås
3 msk lök, röd
(finhackad)
3 krm cayennepeppar
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
Gör så här
1.
Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ in i kylskåpet.
2.
Lägg köttet i en stor gryta. Skala och klyfta löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Täck med vatten och låt koka upp.
Koka under lock på svag värme i ca 1 tim.
3.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och blanda smör- och rapsoljan. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
4.
Sätt ugnen på 250°. Blanda samman alla ingredienser till glazen.
5.
Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma.
6.
Blanda ihop dippsåsen.
7.
Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Revbensspjäll
1
hg
Grönsaker
Lök, gul
3
st
Lök, röd
(finhackad)
3
st
Pumpa
1
st
Vitlök
(pressad)
1
st
Kryddor & Smak
Barbequesås
1
flaska
Cayennepeppar
1
burk
Chili flakes
1
st
Flingsalt
1
pkt
Lagerblad
1
påse
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Glaze)
1
burk
Svartpeppar
(Till Dippsås)
1
burk
Mejeri & Ost
Gräddfil
7,5
dl
Smör & Rapsolja
1
flaska
Smör & Rapsolja
(Till Rostad pumpa)
1
flaska
Skafferi
Farinsocker
1
pkt
Honung, flytande
1
flaska
Salt
1
pkt
Salt
(Till Dippsås)
1
pkt
Tillbehör
Chilisås
1
flaska
Majonnäs
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×