Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Björn Baas
4 port
Skaldjur, Huvudrätt, Fest
Bami Goreng
Ingredienser
6 liter vatten
3 tsk salt
600 g udonnudlar
(eller tunn spagetti)
600 g kycklingbröst
500 g kinakål
8 st sticklökar
8 stjälkar bladselleri
2 st liten peperoni
4 st vitlöksklyftor
10 msk olja
500 g skalade räkor
4 dl hönsbuljong
4 msk sojasås
Gör så här
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg ned pastan i det kokande vattnet och koka den al dente ca 8 minuter. Låt pastan rinna av i durkslag.
Skölj och torka kycklingköttet och skär det i 1 cm tjocka strimlor.
Ansa och finstrimla kålen. Putsa och skär löken tunt. Skölj sellerin i ljummet vatten, dra bort grova trådar och skär sellerin i tunna skivor. Ansa, dela och skär peperonin i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
Värm 4 matskedar olja i en wok, stek köttet 2 minuter på alla sidor och ta upp det. Blanda de skurna grönsakerna, lägg ned dem i oljan och stek dem 5 minuter under omrörning. Tillsätt räkor och kycklingkött, hönsbuljong och sojasås. Smaka av med salt och låt rätten sjuda några minuter under lock på svag värme.
Värm nudlarna i 1 matsked olja i en annan panna. Bland grönsaker och nudlar och servera.
Skaldjur, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Bladselleri
1
st
Hönsbuljong
1
st
Kinakål
1
st
Kycklingbröst
1
st
Liten peperoni
2
st
Olja
1
st
Salt
1
st
Skalade räkor
1
st
Sojasås
1
st
Sticklökar
8
st
Udonnudlar
(eller tunn spagetti)
1
st
Vatten
1
st
Vitlöksklyftor
4
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×