Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Pernilla Magnusson
6 port
Vilt, Huvudrätt, Fest
Älggryta med Ädelost och Grädde
Ingredienser
1,2 kg älgkött
1,5 st lök, gul
1,5 st palsternacka
1,5 st rotselleri
1,5 st morötter
3 msk fond
(kalv)
1,5 st lagerblad
15 st vitpeppar, hel
smör
75 g ädelost
3 dl grädde, matlagning
1,5 msk ingefära, färsk
(riven)
6 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
Gör så här
1.
Skär köttet i ett par centimeter stora bitar. Ansa och skär grönsakerna i lika stora bitar. Krossa pepparkornen lätt.
2.
Bryn köttet runt om i stekgryta eller panna. Lägg köttet i rymlig kastrull och slå på vatten så det täcker. Tillsätt grönsaker och kryddor. Koka upp, skumma ytan och låt grytbitarna sedan sjuda sakta under lock som läggs lite på glänt i minst en timme. Köttet ska vara helt mört innan kokningen avbryts.
3.
Sila av vätskan till en annan kastrull. Se till att du har åtminstone 8 deciliter, annars måste extra buljong tillsättas. Koka upp och tillsätt grädde och ädelost. Låt allt sjuda samman och red av med vetemjöl blandat med lite vatten. Låt såsen sjuda minst fem minuter.
4.
Blanda i köttet och smaka av med riven, färsk ingefära, salt och vitpeppar. Grytan serveras med kokt potatis och gröna bönor.
Vilt, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Ingefära, färsk
(riven)
1
st
Lök, gul
1,5
st
Morötter
1
pkt
Palsternacka
1,5
st
Rotselleri
1
bit
Kryddor & Smak
Fond
(kalv)
1
flaska
Lagerblad
1
påse
Salt
1
pkt
Vitpeppar
1
burk
Vitpeppar, hel
1
burk
Kött & Chark
älgkött
1,2
kg
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
3
dl
Smör
500
g
Ädelost
1
st
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×