Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Neta & Peppe
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Vardag, I ugn
Livsnjutarnas Gourmetkök
Vegetarisk Morotspaj
Pajen är mustig och har en fin balans mellan sötman från morötterna och sältan från fetaosten.
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
2 dl mjöl, vete
1 dl mjöl, graham
1 msk vatten
(iskallt)
Fyllning
5 st morötter
1
/
2
dl olivolja
1 krm gurkmeja
salt
svartpeppar
2 klyftor vitlök
(fint hackade)
1 dl persilja
(hackad)
1
/
2
dl solroskärnor
(rostade)
150 g fetaost
1 dl creme fraiche
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175°C.
2.
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajskalet i en matberedare med kniven monterad.
3.
Smörj en springform med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Tryck ut pajdegen i formen och ställ in i frysen.
4.
Stek morötterna i olivoljan, krydda med gurkmeja, salt och peppar. Blanda samman morötterna med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
5.
Fördela fyllningen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ca. 35 minuter. Ett litet tips är att ha ett bakplåtspapper under ifall formen skulle läcka.
6.
Låt pajen svalna lite innan servering. Servera med en sallad.
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Vardag, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
(iskallt)
1
flaska
Grönsaker
Morötter
1
pkt
Persilja
(hackad)
1
knippe
Vitlök
(fint hackade)
1
st
Kryddor & Smak
Gurkmeja
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Creme fraiche
1
dl
Fetaost
1
pkt
Smör
125
g
Skafferi
Mjöl, graham
1
pkt
Mjöl, vete
1
pkt
Salt
1
pkt
Solroskärnor
(rostade)
1
påse
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×