Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,0
12
Huvudrätt
Av: Madde Lind
6 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, I ugn
Vegopaj
Ingredienser
Pajskal
5 st filodeg
(ark 32x32)
Fyllning
200 g fetaost
500 g babyspenat
1 st lök, gul
2 klyftor vitlök
1 krm muskotnöt
1 tsk oregano
1 nypa kanel, malen
2 msk dill
1
/
2
tärning buljong, grönsak
1,5 msk vetemjöl
1,5 dl grädde, visp
2 msk solroskärnor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
1.
Lägg ett ark filodeg (32x32) i en smord pajform. Pensla med lite olja och lägg på ytterligare ett ark men vrid det något så att hörnen inte hamnar på varandra. Fortsätt så med tre ark till. Grädda i 175 grader ca. 10 min.
2.
Om du använder fryst spenat, så låt tina och rinna av väl. Skär färsk spenat i breda strimlor. Fräs lök och vitlök mjuka, tillsätt spenat och låt koka mjuk i några minuter.
3.
Tillsätt kryddorna, buljong samt mjölet utvispat i grädden. Låt sjuda upp, vänd försiktigt ner tofun och solroskärnonrna. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllning i det förgräddade skalet och gratinera i ca. 20 min i 200 grader.
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Filodeg
(ark 32x32)
5
st
Grönsaker
Babyspenat
1
påse
Lök, gul
1
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, grönsak
1
pkt
Dill
1
burk
Kanel, malen
1
burk
Muskotnöt
1
burk
Oregano
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Fetaost
1
pkt
Grädde, visp
1,5
dl
Skafferi
Salt
1
pkt
Solroskärnor
1
påse
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×