Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Pernilla Magnusson
4 port
Kyckling, Huvudrätt
Ugnstekt Kyckling med Grönsakssås
Ingredienser
4 st kycklingklubbor
(kycklinglår ca 500 g)
4 krm salt
1 msk margarin, flytande
(Krämig grönsakssås:)
2 st morötter
2 dl purjolök
(grovt strimlad)
2 dl vatten
1 tärning buljong, grönsak
1 dl grädde, matlagning
1 tsk dragon
1 krm vitpeppar
Gör så här
Kycklingen:
1. Sätt ugnen på 225ºC.
2. Dra av skinnet från kycklinglåren.
3. Häll margarinet i en ugnssäker form och vicka formen så att margarinet fördelas jämnt.
4. Lägg kycklinglåren i formen och strö över salt.
5. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 25 min. Pröva att
kycklingen är färdig genom att sticka med en gaffel eller en potatissticka. Vätskan som sipprar ut skall vara klar i färgen.
Grönsakssåsen:
1. Skala moroten och skiva den.
2. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt moroten och purjon.
Låt koka ca 15 min tills moroten är riktigt mjuk.
3. Mixa alltsammans till en slät blandning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Tillsätt grädden och krydda med dragon och vitpeppar.
4. Låt såsen koka ca 5 min. Smaka av.
Tillbehör:
Servera kycklingen med kokt ris (ca 1 dl okokt/port), grönsakssås, kokt brysselkål (75-100 g/port) och lantbröd med lättmargarin. Avsluta måltiden med en kiwi.
Kyckling, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Kycklingklubbor
(kycklinglår ca 500 g)
1
pkt
Grönsaker
Morötter
1
pkt
Purjolök
(grovt strimlad)
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, grönsak
1
pkt
Dragon
1
burk
Salt
1
pkt
Vitpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
1
dl
Margarin, flytande
(Krämig grönsakssås:)
1
flaska
Övrigt
vatten
2
dl
Kontakt
Om oss
Cookies
×