Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, I ugn
Två Små Kök
Sambal- och Limekryddad Lax med Risnudlar
Laxfilén kryddas med sambal oelek, lime och risnudlar upphettade i kokosmjölk.
Ingredienser
4 st laxfile
1 tsk salt
2 klyftor vitlök
2 tsk sambal oelek
1 st lime
250 g risnudlar
1 burk kokosmjölk
2 tärningar buljong, höns
1 msk strösocker
1 msk rapsolja
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 225°C.
2.
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Det gör inget om de kallnar eftersom de ska få en extra omgång i kokosmjölk. Det blir lättare att tajma med laxen om du börjar med nudlarna. Gör alltså som det står att man ska göra med risnudlarna och ställ åt sidan så länge.
3.
Lägg laxfilén på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta.
4.
Vispa ihop 1 tsk sambal oelek, 1 msk socker, 1 msk rapsolja och 1 finhackad vitlöksklyfta.
5.
Riv skalet av 1 st lime. Blanda hälften av det rivna limeskalet med blandningen. Fördela sedan blandningen över laxen.
6.
Tillaga i ugnen på 225° i ca 15 minuter
(54° där den är som tjockast).
7.
Innan laxen är helt klar, koka upp kokosmjölken med buljongtärningarna, resten av limeskalet, 2 msk limesaft, 1 tsk sambal oelek och 1 finhackad vitlöksklyfta.
8.
Ett par minuter innan laxen är klar, blanda ner nudlarna i kokosmjölken så att de blir varma igen och servera till laxen.
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Laxfile
1
pkt
Frukt & Bär
Lime
1
st
Grönsaker
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, höns
1
pkt
Salt
1
pkt
Pasta, Ris, Gryn
Risnudlar
1
pkt
Skafferi
Strösocker
1
pkt
Tillbehör
Rapsolja
1
flaska
Världens mat
Kokosmjölk
1
burk
Sambal oelek
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×