Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Smårätter
Av: Joakim
4 port
Skaldjur, Smårätter, Fest
Allt om Mat
Saffransgratinerade Havskräftor
Gratinerar med saffrans-chilismör och ost och serverar med bröd och rostade grönsaker.
Ingredienser
8 st kräftor, färska
(Havs)
100 g fänkål
1 st paprika
(grillad)
1 st baguette
1 klyfta vitlök
1
/
2
st chili, röd
50 g smör
(Rumsvarmt)
1
/
2
g saffran
1
/
2
tsk fänkålsfrön
1 krm salt
1 dl ost, cheddar
(Riven)
1 st gemsallad
4 port ärtskott
4 port dill
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 225°. Halvera kräftorna. Ta bort den lilla magsäcken som sitter närmast huvudet. Ta även bort den mörka tarmen.
2.
Skär fänkålen i tunna skivor på mandolin och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär paprikan i bitar och lägg på plåten. Halvera baguetten och lägg på plåten.
3.
Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda vitlök, chili, smör, saffran, fänkålsfrön och salt. Bred hälften av blandningen på kräftorna och strö på osten. Klicka resten av smöret på grönsakerna och bröden. Gratinera mitt i ugnen ca 8 min.
4.
Fördela gemsallad, grönsaker, skott och dillkvistar på bröden. Servera med havskräftorna.
5.
Tips! Havskräftorna varierar i storlek, välj gärna så stora som möjligt.
Skaldjur, Smårätter, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Baguette
1
pkt
Fisk & Skaldjur
Kräftor, färska
(Havs)
1
kg
Grönsaker
Chili, röd
0,5
st
Dill
1
knippe
Fänkål
1
st
Gemsallad
1
st
Paprika
(grillad)
1
st
Vitlök
1
st
Ärtskott
1
knippe
Kryddor & Smak
Fänkålsfrön
1
burk
Saffran
0,5
g
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Ost, cheddar
(Riven)
250
g
Smör
(Rumsvarmt)
50
g
Kontakt
Om oss
Cookies
×