Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Emelie Pauli
Ej angivet
Övrigt, Budget, Lättlagat, Bakning
Mörkt Bröd, Ingen Jäsning, Knådning
Ingredienser
4 dl vetemjöl
3 dl mjöl, graham
3 dl rågsikt
4 dl linfrö, krossat
(bl av solrosf vetekli etc)
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
(ev)
1
/
2
dl matolja
1 dl sirap, mörk
10 dl filmjölk, standard
Gör så här
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke.
Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i smorda avlånga formar.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 100 minuter.
(Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare. Färgen kommer från den mörka sirapen. När de är klara ska de vara riktigt mörka.)
Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dem på galler. Lägg över formarna och bakhandduk och låt svalna ytterligare.
Ät dem gärna ljumna nybakade eller frys in dem när de svalnat helt.
Tips:
Vill man ha sötare bröd så kan man ta upp till 2 dl mörk sirap i brödet, skippa då gärna saltet.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i lufttäta plastpåsar. Bröden går bra att frysa och håller sig 3-6 månader. Skiva gärna limporna innan du fryser in dem så kan du ta upp bara de skivor du ska äta och på så vis alltid få färskt bröd. I rumstemperatur håller sig brödet 4-5 dagar.
Övrigt, Budget, Lättlagat, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
Ej angivet
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Kryddor & Smak
Salt
(ev)
1
pkt
Mejeri & Ost
Filmjölk, standard
1
liter
Skafferi
Bikarbonat
1
påse
Linfrö, krossat
(bl av solrosf vetekli etc)
1
pkt
Matolja
1
flaska
Mjöl, graham
1
pkt
Rågsikt
1
pkt
Sirap, mörk
1
flaska
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×