Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Malin Båtmästar
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Budget, GI, Glutenfritt, Vegetariska, Vardag, Steka
Sweet Life of Malin's
Malins Kikärtsbullar
Mina hemlagade kikärtsbullar som är heeelt glutenfria. När de steks får de en sådan frasig och fin yta.
Ingredienser
2 burkar kikärtor
2 st ägg
1 st lök, gul
(liten lök)
2 klyftor vitlök
1
/
2
dl olivolja
1 msk sesamfrön
1 dl rismjöl
2 tsk psylliumfröskal
3 tsk grönsaksbuljongpulver
1 dl persilja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
(mald)
1 krm cayennepeppar
Gör så här
1.
Skölj kikärterna. Blanda alla ingredienserna i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn smet. Låt gärna smeten svälla en liten stund och bli fastare.
2.
Alternativ 1: Lägg ugnen på 200°. Klicka ut små bollar av smeten på en bakplåt med hjälp av två teskedar. Stek kikärtsbullarna i ugnen 5-10 minuter, bara så mycket att bollarna stelnat. Ta ut dem ur ugnen och stek dem frasiga i rikligt med olja.
3.
Alternativ 2: Gör smeten och låt den svälla i kylen över natten. Då blir smeten mycket fastare och du kan forma bollar direkt av den. Skippa momentet med ugnen och stek dem direkt i stekpannan med rikligt med olja.
4.
Servera med sallad. Passar väldigt bra med en kryddig tomatsås också.
Grönsaker, Huvudrätt, Budget, GI, Glutenfritt, Vegetariska, Vardag, Steka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
(liten lök)
1
st
Persilja
1
knippe
Vitlök
1
st
Konserver
Kikärtor
2
burkar
Kryddor & Smak
Cayennepeppar
1
burk
Koriander
(mald)
1
burk
Spiskummin
1
burk
Mejeri & Ost
Ägg
1
pkt
Skafferi
Grönsaksbuljongpulver
1
pkt
Psylliumfröskal
1
pkt
Rismjöl
1
pkt
Sesamfrön
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×