Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Pernilla Magnusson
4 port
Lammkött, Huvudrätt
Lammfärsbiff med Ratatouille
Ingredienser
300 g lammfärs
1 dl vatten
1
/
2
dl ströbröd
1 st lök, gul
(finriven)
1 st ägg
1 dl persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
2 msk margarin, flytande
(Ratatouille:)
2 st lök, gul
(hackade)
2 msk margarin, flytande
1 st aubergine
(liten)
1 st squash
1 st paprika, röd
1 st paprika, grön
1 burk tomater, krossade
(400-500 g)
1 klyfta vitlök
(pressad)
1 st lagerblad
1 tsk timjan
(eller mejram/basilika)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
citron
(pressad)
Gör så här
Ratatouille
1. Skär paprika, squash och aubergine i mindre bitar.
2. Fräs först lök och paprika. Blanda sedan ner övriga grönsaker och krossade tomater.
3. Tillsätt vitlök, lagerblad samt örtkryddor.
4. Koka under lock på svag värme i ca 15 minuter, sedan lika länge utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop.
5. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Lammfärsbiff
1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla i minst 10 minuter. Vatten och ströbröd kan bytas mot två kokta rivna eller mosade potatisar.
2. Rör sedan ner ägg, lök, persilja och kryddor.
3. Lägg i lammfärsen och arbeta ihop tills allt är väl blandat. Låt det stå och vila ca 10 min.
4. Dela upp färsen i åtta delar och forma till biffar.
5. Stek lammfärsbiffarna 2-3 min på var sida, tills de fått en vacker brun färg. Lägg upp biffarna på ett varmt serveringsfat.
Tillbehör:
Bjud lammfärsbiffen med en färggrann ratatouille (ca 2,5 dl/port), kokt pressad potatis (3-4 st/port) och morotsstavar (75-100 g) att knapra på eller grovriven morot (ca 3 dl/port). Ett gott lantbröd med lättmargarin hör också till. Avsluta måltiden med en saftig apelsinsallad (ca 150 g/port).
Lammkött, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
(pressad)
1
st
Grönsaker
Aubergine
(liten)
1
st
Lök, gul
(finriven)
1
st
Lök, gul
(hackade)
2
st
Paprika, grön
1
st
Paprika, röd
1
st
Persilja
1
knippe
Squash
1
st
Vitlök
(pressad)
1
st
Konserver
Tomater, krossade
(400-500 g)
1
burk
Kryddor & Smak
Lagerblad
1
påse
Oregano
1
burk
Salt
1
pkt
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Timjan
(eller mejram/basilika)
1
burk
Kött & Chark
Lammfärs
300
g
Mejeri & Ost
Margarin, flytande
(Ratatouille:)
1
flaska
Margarin, flytande
1
flaska
Ägg
1
pkt
Skafferi
Ströbröd
1
påse
Övrigt
vatten
1
dl
Kontakt
Om oss
Cookies
×