Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,0
1
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, Steka
Två Små Kök
Kycklinggryta med Salvia och Råstekt Sparris
Den är lätt och fräsch men ändå krämig och så är den ju så god!
Ingredienser
4 st kycklingfile
1 st lök, gul
1,5 msk fond, kyckling
1 kruka salvia
1,5 dl creme fraiche, lätt
1 knippe sparris
smör
4 port ris, långkornigt
Gör så här
1.
Koka ris enligt anvisning på paketet.
2.
Hacka löken
3.
Koka ihop kycklingbuljongen. Använd ca 1,5 msk fond till 5 dl vatten.
4.
Skölj, ansa och torka av kycklingfiléerna. Använd helst en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Salta och svartpeppra kycklingfiléerna. Stek i olja tillsammans med den hackade löken.
5.
Vänd köttet och rör om löken ofta. Stek tills kycklingen har fått fin färg, i ungefär fem minuter.
6.
Häll över kycklingbuljongen och lägg ner färska salviablad (eller dragon). Spara eventuellt ett gäng blad till garnering. Låt puttra i ca tio minuter, tills köttet är helt klart. Puttra vidare tills det är klart om inte tio minuter räcker.
7.
Blanda ner crème fraiche och smaka av med svartpeppar.
8.
Råstek sparrisen i het panna i lite smör. Salta och svartpeppra. Vänd sparrisen ofta så den inte bränns. Sparrisen är klar på ca tre minuter.
9.
Servera kycklinggrytan med sparris och kokt ris. Garnera med färsk salvia (eller dragon).
Kyckling, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, Steka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Kycklingfile
1
kg
Grönsaker
Lök, gul
1
st
Salvia
1
kruka
Sparris
1
knippe
Kryddor & Smak
Fond, kyckling
1
flaska
Mejeri & Ost
Creme fraiche, lätt
1,5
dl
Smör
500
g
Pasta, Ris, Gryn
Ris, långkornigt
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×