Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Andrea
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Vardag, Steka
Hemma hos Andrea
Köttbullar med Gräddsås
Köttbullar är en favorit och när jag gör egna brukar jag passa på att göra dubbelt och frysa in för det tar lite tid att rulla köttbullar och det är alltid skönt att ha mat i frysen.
Ingredienser
500 g nötfärs
1
/
2
dl ströbröd
3 dl grädde, visp
1 st lök, gul
1 st ägg
1,5 tsk salt
svartpeppar
smör
(Att steka i)
1 msk fond, kalv
4 port potatis
sylt, lingon
Gör så här
1.
Hacka löken fint och stek mjuk i smör utan att den tar färg. Lägg åt sidan och låt svalna.
2.
Blanda ströbröd med 1 dl grädde i en skål och låt svälla några minuter.
3.
Skala och koka potatis.
4.
Blanda köttfärsen med ägg, ströbrödsblandningen och löken.
5.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
6.
Forma små köttbullar och bryn dem på hög värme i smör i en stekpanna.
7.
Sänk värmen och efterstek dem i några minuter.
8.
Häller grädde och 1 msk kalvfond i stekpannan tillsammans med stekskyn. Har du cremefraiche hemma så lägg i en klick.
9.
Låter puttra en stund och sen är det klart. Man kan också smaksätta såsen med lite lingonsylt, soja och även mortlad grönpeppar är gott att ha i.
Nötkött, Huvudrätt, Vardag, Steka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
1
st
Potatis
1
pkt
Kryddor & Smak
Fond, kalv
1
flaska
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Nötfärs
500
g
Mejeri & Ost
Grädde, visp
3
dl
Smör
(Att steka i)
500
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Ströbröd
1
pkt
Tillbehör
Sylt, lingon
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×