Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: John Petersson
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
Kantarell och Västerbottenpaj
Ingredienser
Pajdeg
3,5 dl vetemjöl
100 g smör
1 st ägg
(gula)
1 msk rapsolja
3 msk vatten
(kallt)
Fyllning
1 st lök, gul
(finhackad)
1 klick smör
150 g kantareller
(förvällda)
3 dl ost
(Västerbotten)
3 msk gräslök
(finhackad)
2 st ägg
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
(eventuellt)
1 nypa salt
1 krm vitpeppar
Sallad
1 låda cocktailtomater
1 låda ruccolasallad
Gör så här
Pajdeg:
Blanda alla ingredienser utom vattnet i en rymlig bunke och börja knåda. När degen börjar bli grynig tillsätter du vattnet. Knåda till en smidig deg. Låt vila kallt 20 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform. Nagga bottnen med en gaffel, lägg i ett smort smörpapper och fyll upp med gula ärtor eller liknande (så att pajen håller formen.) Förgrädda pajskalet i 10-20 minuter på 175 grader. Plocka bort ärtor & smörpapper försiktigt.
Fyllning:
Fräs löken i smöret tills den blir glansig utan att ta färg. Tilsätt de lätt hackade kantarellerna och låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt & peppar. Fördela kantarellfrädet i den förbakade pajbottnen. Strö över lite av den rivna osten. Vispa sönder ägget i en bunke och tillsätt creme fraichen och ev. lite vatten. Blanda väl och smaka av med salt & peppar. Häll äggstanningen över pajen, stgrö över gräslöken och resten av osten. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, eller tills gyllenbrun. Servera ljummen till kräftor, en köttbt eller något kallskuret vilt, t.ex rådjurstek.
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
(kallt)
1
flaska
Vatten
(Till Fyllning)
(eventuellt)
1
flaska
Grönsaker
Cocktailtomater
1
pkt
Gräslök
(finhackad)
1
knippe
Kantareller
(förvällda)
0,5
liter
Lök, gul
(finhackad)
1
st
Ruccolasallad
1
pkt
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Vitpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Creme fraiche
2
dl
Ost
(Västerbotten)
1
st
Smör
100
g
Smör
(Till Fyllning)
500
g
Ägg
(gula)
1
pkt
Ägg
(Till Fyllning)
1
pkt
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Rapsolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×