Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Andrea
70 st
Köttfärs, Huvudrätt, Jul, I ugn
Hemma hos Andrea
Julköttbullar
Det är så mycket godare med hemmagjorda köttbullar än färdigköpta men det tar lite tid att rulla dem när man ska ha ett gäng, men det är det värt!
Ingredienser
1000 g blandfärs
1 st lök, gul
(stor)
1 dl grädde, visp
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 tsk salt
2 st ägg
2 krm kryddpeppar, malen
1,5 tsk strösocker
smör
(att steka i)
Gör så här
1.
För att underlätta köttbulletillverkningen så tillagar jag köttbullarna i ugnen istället för i stekpannan. Man smörjer då en ugnsform eller plåt med smör, lägger köttbullarna i formen och tillagar längst ner i ugnen i ca 20 minuter på 200°. Rör om några gånger under tiden så köttbullarna får en jämn och fin färg. Innan man sen ska servera köttbullarna kan man bryna dem i smör i en stekpanna, så smidigt…
Ett annat TIPS när man ska göra köttbullar är att ha en skål med kallt vatten för att doppa fingrarna i. Det är mycket lättare att forma fina köttbullar om man fuktar händerna, smeten kladdar inte och man får runda och fina köttbullar…
2.
Sätt ugnen på 200°.
3.
Skala och hacka löken i små bitar. Stek löken mjuk i smör och låt svalna.
4.
Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt stå och svälla i 10 minuter.
5.
Blanda färsen med salt.
6.
Blanda ner äggen och tillsätt socker och kryddpeppar.
7.
Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner i färsen. Blanda ordentligt.
8.
Smörj en plåt eller ugnsform med smör.
9.
Rulla köttbullar och lägg på plåten/formen.
10.
Grädda längst ner i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger så köttbullarna få en fin och jämn färg.
Köttfärs, Huvudrätt, Jul, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
70 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
(stor)
1
st
Kryddor & Smak
Kryddpeppar, malen
1
burk
Kött & Chark
Blandfärs
1000
g
Mejeri & Ost
Grädde, visp
1
dl
Mjölk
1
pkt
Smör
(att steka i)
500
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Ströbröd
1
pkt
Strösocker
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×