Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,0
1
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest, I ugn
Två Små Kök
Grönsakslåda med Fläskkotletter och Persiljesmör
Mycket av smaken på grönsakslådan kommer från tomatsåsen som ska puttra ihop och låta sig smakas av. Såsen med alla grönsaker toppas med en god röra på ägg,
Ingredienser
Tomatsåsen
2 st lök, gul
3 klyftor vitlök
(hackade)
1 st squash
(ca 300g, i halvmånar)
1 st paprika, röd
(fint tärnad)
1 burk tomater, krossade
1 msk örtkryddor provencale
1 dl persilja
1 dl basilika
5 st ägg
1,5 msk dijonsenap
1,5 dl parmesan
olivolja
salt
svartpeppar
Persiljesmör
125 g smör
1 kruka persilja
1 st lime
(pressad)
salt
Övrigt
6 st fläskkotlett
1 pkt körsbärstomater
Gör så här
1.
Mycket av smaken på grönsakslådan kommer från tomatsåsen som ska puttra ihop och låta sig smakas av. Såsen med alla grönsaker toppas med en god röra på ägg, senap och parmesan vilket ger ytan en grymt härlig och inbjudande färg. För att inte tala om smak :-)
Fläskkotletterna snittade jag fettkanten på och sedan stekte jag dem i mycket smör som jag smaksatte med färsk timjan. Salt och peppar. Och efter stekning på med en klick persiljesmör.
2.
Fräs lök och paprika i olivolja.
3.
Häll över krossade tomater. Krydda med örtkrydda och blanda ned färska örter. Låt småputtra ca 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
4.
Fräs squash i olivolja och ställ åt sidan.
5.
Vispa ihop ägg, senap och parmesan. Smöra en rund form med avtagbar kant (behåll kanten på).
6.
Häll i tomatsåsen och blanda ner squashen. Toppa med äggblandningen. Ställ in i ugnen på 175° och tillaga ca 1 timma, tills smeten satt sig och ytan fått fin färg.
7.
Servera med stekta fläskkotletter och persiljesmör, och gärna tomater smaksatta med olivolja, salt och svartpeppar.
Fläskkött, Huvudrätt, Fest, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Basilika
1
pkt
Persilja
1
pkt
Örtkryddor provencale
1
pkt
Frukt & Bär
Lime
(pressad)
1
st
Grönsaker
Körsbärstomater
1
ask
Lök, gul
2
st
Paprika, röd
(fint tärnad)
1
st
Persilja
1
knippe
Squash
(ca 300g, i halvmånar)
1
st
Vitlök
(hackade)
1
st
Konserver
Tomater, krossade
1
burk
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Salt
(Till Persiljesmör)
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Fläskkotlett
6
st
Mejeri & Ost
Parmesan
1
pkt
Smör
125
g
Ägg
1
pkt
Tillbehör
Dijonsenap
1
burk
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×