Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Smårätter
Av: Iréne
4 personer
Grönsaker, Smårätter, Vegetariska
Grön Ärt- och Lökpaj*
Ingredienser
För pajskal
3 dl ärter, gula
(okokta . EJ tillsättas.)
1 rulle smördeg
(färdig färsk eller fryst)
Fyllning
3 msk olivolja
1 tsk rosmarin
(hackad färsk)
250 g ärter
(frysta något tinade)
1 tsk salt
(flingsalt)
1 msk citron
(saften )
1 krm vitpeppar
1 st scharlottenlök
(en stor eller ca 5 små)
Äggstanning
4 st ägg
(2 hela + 2 gulor)
3 dl grädde, matlagning
1 nypa salt
(flingsalt)
1 nypa svartpeppar
(nymald)
Gör så här
Rulla ut smördagen och klä en pajform (23 cm i diameter, 2 cm djup)
Låt degen hänga över kanten.
Picka degen med en gaffel.
Klä insidan med folie och lägg på okokta gula ärtor eller likande som håller folien på plats.
Sätt ugnen på 200 gr och låt pajfomen vila i kylen tills ugnen är varm.
Baka pajskalet med folien ca 7 minuter. Tag av folien och passa noga så pajskalet blir lite lätt färgat.
Under tiden skalet blir klart mixar du ärtorna tillsammans med citronsaft och vitpeppar till en slät puré.
Tag ut det färdiggräddade skalet och sänk värmen till 180 gr.
Skär löken tunnt och hetta upp olivolja i en stekpanna.
Lägg i lök och hackad rosmarin och låt fräsa sakta så löken blir mjuk men inte får färg.
Låt löken rinna av och kanna på hushållspapper. Fördela löken i pajskalet.
Vispa ihop ägg, äggulor, grädde och smaksätt med salt och svartpeppar.
Rör ner ärtpurén. Blanda slät.
Häll fyllningen över löken och grädda i ugn 30-35 minuter.
Perfekt på buffén, elegant som förrätt eller tapas till ett glas vitt vin eller som tillbehör till
lite kryddigare kycklingfilestrimlor.
Servera med en enkel tomatsallad.
Grönsaker, Smårätter, Vegetariska
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 personer
Portioner
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Smördeg
(färdig färsk eller fryst)
1
pkt
Ärter
(frysta något tinade)
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
(saften )
1
st
Grönsaker
Rosmarin
(hackad färsk)
1
kruka
Scharlottenlök
(en stor eller ca 5 små)
1
st
Kryddor & Smak
Salt
(flingsalt)
1
pkt
Salt
(Till Äggstanning)
(flingsalt)
1
pkt
Svartpeppar
(nymald)
1
burk
Vitpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
3
dl
Ägg
(2 hela + 2 gulor)
1
pkt
Skafferi
Ärter, gula
(okokta . EJ tillsättas.)
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×