Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,0
1
Huvudrätt
Av: Malin Båtmästar
4 port
Fisk, Huvudrätt, Gryta, Koka
Sweet Life of Malin's
Ganska Lyxig Laxgryta med Räkor
Det lyxiga med den här grytan är främst valet av oskalade räkor framför de tråkiga "pizzaräkorna".
Ingredienser
250 g räkor, oskalade
300 g laxfile
1 st schalottenlök
1 knippe dill
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 tärningar buljong, fisk
1 tsk salt
1
/
2
tsk gurkmeja
1
/
2
tsk paprikapulver
1 tsk fiskkrydda
2 st morötter
1 st palsternacka
6 st potatis
100 g färskost
1 dl grädde, visp
Gör så här
1.
Skala räkorna (låt dem tina litet först). Sätt undan räkorna i en skål i kylen. Släng för guds skull inte skalen, för de behövs i nästa moment.
2.
Hacka löken grovt.
3.
Värm en kastrull och tillsätt smör. Fräs först löken 2 minuter. Tillsätt skalen och dillstjälkar, fräs dem i 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
4.
Häll på vatten. Tillsätt buljongtärningar och kryddor, låt småputtra i 10 minuter.
5.
Skala under tiden rotfrukterna och potatis. Skär dem i tärningar och fräs dem i en gryta med lite smör.
6.
När räkbuljongen kokat klart silar du över spadet i den nya grytan, över rotfrukterna. Låt dem puttra i 10 minuter, tillsätt sedan laxen.
7.
Låt koka upp. Rör ner färskost och grädde. Låt grytan puttra tills laxen är genomkokt. Smaka av. Häll i de skalade räkorna och resten av dillen.
Servera direkt.
Fisk, Huvudrätt, Gryta, Koka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Laxfile
1
pkt
Räkor, oskalade
1
pkt
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Dill
1
knippe
Morötter
1
pkt
Palsternacka
1
st
Potatis
1
pkt
Schalottenlök
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, fisk
1
pkt
Fiskkrydda
1
burk
Gurkmeja
1
burk
Paprikapulver
1
burk
Mejeri & Ost
Färskost
1
burk
Grädde, visp
1
dl
Smör
500
g
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×