Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Tillbehör
Av: Emelie Pauli
20 st
Övrigt, Tillbehör, Budget, Lättlagat
Fylla Lunchbullar med 3 Olika Fyllningar
Ingredienser
Bullar
25 g jäst
5 dl vatten
(ljummet)
1
/
2
tsk salt
0,3 dl olivolja
8 dl vetemjöl
(special, fullkorn)
3 dl mjöl, råg
1 nypa mjöl, vete
(till utbakning)
Fyllning 1
1 dl keso
100 g skinka, kokt
1 tsk pesto
Fyllning 2
2 st ägg
(hårdkokta ägg)
1 burk tonfisk i vatten
(185 g, avrunnen ca 150g)
2 tsk citronpeppar
Fyllning 3
150 g nötfärs
1,5 msk tomatpuré
Gör så här
I fyllning 3 kan man istället ta en portion färdig köttfärssås om man har det hemma!
Blanda jäst och vatten. Rör ner salt och olja. Häll i mjölet i omgångar och arbeta i några minuter till en smidig deg. Låt jäsa i en timme. Gör under tiden i ordning fyllningarna du vill ha.
Använder du köttfärssåsen se till att ta av innehållet och inte så mycket sås då det kommer att läcka ut. När degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord. Arbeta den med mjöl och rulla små bollar av degen. Platta ut med dina händer och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Klicka på din fyllning i mitten och vik ihop kanterna uppåt och nyp till ordentligt. Låt vila under en handduk medan du gör resten av bullarna och sätt ugnen på 250 grader.
Grädda sedan bullarna i 10-15 minuter beroende på vilken storlek du gjort på dem. Klart!
Kostnad per bulle: ca 3 kr
Tips. Gör gärna av ett helt paket jäst (dubbla receptet) och gör några frukostbullar eller baguetter utan fyllningar också. Då kan du fylla på frysen med gott och nyttigt hembakat bröd!
Övrigt, Tillbehör, Budget, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
20 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
(ljummet)
1
flaska
Konserver
Tonfisk i vatten
(185 g, avrunnen ca 150g)
1
burk
Kryddor & Smak
Citronpeppar
1
burk
Salt
1
pkt
Kött & Chark
Nötfärs
150
g
Skinka, kokt
1
pkt
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Keso
1
burk
Ägg
(hårdkokta ägg)
1
pkt
Skafferi
Mjöl, råg
1
pkt
Mjöl, vete
(till utbakning)
1
pkt
Vetemjöl
(special, fullkorn)
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Pesto
1
burk
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×