Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
Allt om mat
Fläskfilé med Spetskål och Brynt Hasselnötssmör
Recept på fläskfilé med spetskål och brynt hasselnötssmör. För en fin rund filé kan köttet rullas in i ugns- och grillfolie efter bryning.
Ingredienser
600 g fläskfile
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
(Nymald)
1 st vitlök
(färsk)
1 msk olivolja
Spetskål
400 g spetskål
2 tsk olivolja
1 tsk timjan
(färsk)
1
/
2
st citron
1
/
2
tsk salt
Hasselnötsmör
100 g smör
2 dl hasselnötter
(Rostade)
600 g potatis, färsk
(el.delikatesspotatis)
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 125°. Putsa fläskfilén och gnid in köttet med salt och peppar. Dela vitlöken i klyftor, behåll skalet på.
2.
Bryn köttet i olja med vitlöken. Stick in en köttermometer och stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 30 min. Låt vila 5 min före servering.
3.
Koka potatisen
4.
Skär bort roten på kålen. Skiva kålen tunt och koka mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Ta upp och kyl kålen i isvatten.
5.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Värm kålen i olja och tillsätt timjan och citronskal. Krydda med salt.
6.
Bryn smöret i en stekpanna tills det fått fin färg och börjar dofta nötter. Blanda i nötter och kokt potatis precis före servering.
7.
Skär köttet i skivor och servera med vitlöksklyftor, kål och nötpotatis.
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
0,5
st
Grönsaker
Potatis, färsk
(el.delikatesspotatis)
1
kg
Spetskål
1
huvud
Timjan
(färsk)
1
kruka
Vitlök
(färsk)
1
st
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Svartpeppar
(Nymald)
1
burk
Kött & Chark
Fläskfile
600
g
Mejeri & Ost
Smör
100
g
Skafferi
Hasselnötter
(Rostade)
1
påse
Salt
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Olivolja
(Till Spetskål)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×