Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Anders Natanaelsson
4 port
Fisk, Huvudrätt
Fiksfärs
Ingredienser
400 g fiskfile
(fryst fisk går utmärkt)
1 tsk salt
1
/
4
tsk vitpeppar
(mald vitpeppar)
30 g smör
(rumsmjukt eller margarin)
3 dl mjölk
(kokt eller vispgrädde)
2 msk vetemjöl
1 msk potatismjöl
2 st ägg
1 g dill
(en liten knippa)
Gör så här
Koka upp mjölken som hastigast och låt den svalna av till rumsvärme. Tina fisken om den varit fryst. Smörj och bröa en vanlig bakform, som rymmer ca 1,5 liter.
Montera metallkniven. Skär fiskfiléerna i mindre bitar, ca 4x4cm. Lägg bitarna apparat-skålen tillsammans med alla ingredienser utom mjölken eller grädden och dillen. Dillen läggs i allra sist.
Kör igång maskinen, tillsätt mjölken eller gärdden genom tubröret och kör inte längre än att smeten är jämn. Stanna maskinen. Lägg i dillvippor, men inga stjälkar. Blanda några sekunder till dillen är hackad.
Häll färsen i den smorda formen*, som inte bör fyllas till mer än 2/3 eftersom pastejen stiger lite under gräddningen.
I Ugn
Täck ev formen med aluminiumfolie och ställ formen i en långpanna.
Fyll långpannan med varmt vatten, så att det når upp till drygt halva färsformens höjd. Gärdda så i vattenbadet i 200 grader ugnsvärme i 50-60 minuter.
I microugn
Täck formen med lock eller smörgåspapper. Gärdda på effektläge 7 i 15-18 minuter. Vird formen mot slutet av gräddningen. Låt färsen vila i 10-15 minuter.
Låt färsen svalna en aning i formen, lossa den sedan runt kanten med en böjlig kniv och stjälp upp färsen på ett fat.
Färsen kan serveras varm som den är eller också skivas sedan den kallnat (den kan lagras en dag i förväg) och gratineras med en vanlig vitvinssås och lite mild riven ost.
*Tips
Lägg en bit smörpapper i formen så fastnar inte färsen så lätt.
Kan serveras med traditionella tillbehör som t.ex. en sås med räkor och dill eller med Hollandaise-sås som gärna i sista stund har blandats med färska, flådda och hackade (och urkärnade) tomater och lite dill. I båda fallen passar det bra med färskpotatis eller pressad kokt potatis.
Fisk, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Dill
(en liten knippa)
1
pkt
Fiskfile
(fryst fisk går utmärkt)
1
pkt
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Vitpeppar
(mald vitpeppar)
1
burk
Mejeri & Ost
Mjölk
(kokt eller vispgrädde)
1
pkt
Smör
(rumsmjukt eller margarin)
30
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Potatismjöl
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×