Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Efterrätt
Av: Joakim
8 port
Efterrätt
Citronmousse med Lemoncurd, Passionsfrukt och
Ingredienser
Citronmousse
2 tsk gelatinpulver
4 st ägg
1,5 dl strösocker
1
/
2
krm flingsalt
1,5 dl lemoncurd
2 st citron
2,5 dl vispgrädde
Topping
100 g havreflarn
4 st passionsfrukt
Gör så här
1.
Riv skal och saft från 2 citroner
2.
Citronmousse: Blötlägg gelatinbladen (4 st) i en skål med vatten eller blanda gelatinpulvret med 2 msk vatten och låt svälla 5 min.
3.
Separera äggulor och äggvitor och lägg i varsin skål.
4.
Vispa samman äggulor med hälften av sockret vitt och pösigt. Tillsätt salt och lemoncurd och vispa samman snabbt till en slät konsistens.
5.
Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng.
6.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull tillsammans med 1 msk vatten. Eller blanda det svällda gelatinpulvret med 1 msk vatten i kastrullen. Låt smälta på svag värme. Tillsätt citronskal och citronsaft och vänd sedan ner försiktigt i ägg-och lemoncurdsmeten. Blanda väl och låt svalna.
7.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner i den svala citronkrämen. Avsluta med att vända ner marängen till en fluffig mousse.
8.
Fördela moussen i portionsglas och låt stå i kylen i minst 4 tim men gärna över natten.
9.
Topping: Toppa moussen med passionsfrukt och krossade havreflarn.
Efterrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
2
st
Passionsfrukt
4
st
Kryddor & Smak
Flingsalt
1
pkt
Mejeri & Ost
Vispgrädde
2,5
dl
Ägg
1
pkt
Skafferi
Gelatinpulver
1
påse
Havreflarn
1
pkt
Strösocker
1
pkt
Tillbehör
Lemoncurd
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×