Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Efterrätt
Av: Joakim
4 port
Efterrätt, Fest
Choklad- och Vaniljpannacotta med Krossade Hallon
Choklad, vanilj och hallon i en och samma dessert. Pannacotta med hallonkross, maräng och en trevlig macaron.
Ingredienser
Chokladpannacotta
1 blad gelatin
2,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
65 g choklad, mörk 86%
1 krm flingsalt
Vaniljpannacotta
1 blad gelatin
1 st vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0,8 dl gräddfil
Krossade hallon
200 g hallon
(Färska)
1 msk strösocker
1 st lime
Topping
50 g hallon
(Färska)
10 g maränger
0,2 kruka citronmeliss
50 g macaron
Gör så här
1.
Chokladpannacotta: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
2.
Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver. Låt sjuda på svag värme i 1 min. Ta kastrullen från värmen.
3.
Bryt chokladen i bitar och blanda ner i grädden så att den smälter. Tillsätt flingsalt, rör ner gelatinbladet och vispa samman. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 tim.
4.
Vaniljpannacotta: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Gröp ur vaniljen från vaniljstången.
5.
Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Låt sjuda på svag värme i 1 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladet. Tillsätt gräddfilen och vispa samman.
6.
Ta ut chokladpannacottan ur kylen och fördela vaniljpannacottan över. Ställ kallt i ytterligare minst 2 tim.
7.
Krossade hallon: Mortla eller krossa samman hallon med socker, rivet limeskal och limesaft.
8.
Toppa pannacottan med krossade hallon och dekorera med några extra färska hallon, maräng, citronmeliss och en macaron. Servera och njut!
Efterrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Maränger
1
påse
Frukt & Bär
Hallon
(Färska)
0,5
liter
Hallon
(Till Topping)
(Färska)
0,5
liter
Lime
1
st
Godis & Dricka
Choklad, mörk 86%
65
g
Grönsaker
Citronmeliss
0,2
kruka
Kryddor & Smak
Flingsalt
1
pkt
Vaniljstång
1
st
Mejeri & Ost
Gräddfil
0,8
dl
Vispgrädde
2,5
dl
Vispgrädde
(Till Vaniljpannacotta)
2,5
dl
Skafferi
Gelatin
1
pkt
Gelatin
(Till Vaniljpannacotta)
1
pkt
Macaron
1
påse
Strösocker
1
pkt
Strösocker
(Till Krossade hallon)
1
pkt
Vaniljpulver
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×