Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Efterrätt
Av: Bella Alén
8 port
Efterrätt, Jul, I ugn
Bella och Villa Alen
Cheesecake med Glöggsmak
En cheesecake som är riktigt läcker och som passar helt utmärkt till adventskaffe.
Ingredienser
Botten
200 g pepparkakor
75 g smör
Fyllning
3 st ägg
1 dl socker
600 g färskost
1 dl majsstärkelse
2 dl creme fraiche
1 dl glögg, alkoholfri
Glöggelé
4 blad gelatin
1,5 dl glögg, alkoholfri
Garnering
2 st kanelstång
1 st fikon, färska
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175°.
2.
Klä botten av en rund form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
3.
Stöt pepparkakorna ganska fint i en mixer. Smält smöret och rör ned i kaksmulorna. Blandas till en smulig massa och tryck ut i ett jämnt lager i botten av formen. Förgrädda botten i mitten av ugnen ca 10 min i 175°.
4.
Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Vispa ner crème fraîche och färskost i äggsmeten. Vispa till en jämn smet. Rör ner glöggen.
5.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min i 175°. Låt svalna helt i rumstemperatur och sedan kallna i kylskåpet.
6.
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten några minuter. Värm försiktigt upp glöggen i en liten kastrull. Skaka av vattnet från gelatinbladen och smält dem i den varma glöggen. Låt svalna några minuter och häll sedan försiktigt gelen på den kalla kakan. Låt stelna i kylskåp.
7.
Lossa kakan från formens kant med en liten kniv, ta bort formens botten och dra bort bakplåtspappret från kakan. Dekorera ev med kanelstänger och färska fikon.
Efterrätt, Jul, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Pepparkakor
1
pkt
Frukt & Bär
Fikon, färska
1
st
Godis & Dricka
Glögg, alkoholfri
1
flaska
Glögg, alkoholfri
(Till Glöggelé)
1
flaska
Kryddor & Smak
Kanelstång
1
burk
Mejeri & Ost
Creme fraiche
2
dl
Färskost
1
burk
Smör
75
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Gelatin
1
pkt
Majsstärkelse
1
pkt
Socker
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×