Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Vardag
Tareq Taylor
Cacciatore – Jägargryta
En rustik och värmande gryta som den lagas i en italiensk bergsby. Använd ett enkelt men gott vin.
Ingredienser
8 st kycklinglår
1 dl vetemjöl
2 st lök, gul
6 klyftor vitlök
1 st paprika, gul
(Liten)
1 st paprika, röd
(Liten)
300 g champinjon
1 st morötter
(Stor)
4 msk olivolja
2 dl rött vin, enkelt
1 bukett timjan
(Färsk)
1 tsk oregano
(Torkad)
1 tsk salt
800 g tomater, krossade
1 dl oliver, kalamata
(Urkärnade)
2 dl bladpersilja
(Hackad)
Tillbehör
4 port pasta
Gör så här
1.
Häll upp vetemjölet på en tallrik och vänd kycklinglåren i mjölet så att de täcks runtom.
2.
Skala löken och vitlöken och hacka båda. Skär paprikorna och champinjonerna i bitar. Skala och skiva moroten.
3.
Fräs vitlöken i olivolja så att den får lite färg. Lägg i kycklingen och stek en stund till. Tillsätt den gula löken och låt allt bli gyllenbrunt. Häll eventuellt i en liten skvätt olivolja till. Lägg ner paprika och morot. Rör runt och fräs i några minuter till.
4.
Tillsätt vinet, champinjonerna, timjanbuketten, oregano och salt. Låt sjuda utan lock under omrörning i några minuter så att vinet kokar in lite grann och det som har fastnat i botten lossnar. Blanda ner tomaterna och oliverna och sjud nu under lock i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
5.
Toppa med lite persilja och servera med pasta.
Kyckling, Huvudrätt, Vardag
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Bladpersilja
(Hackad)
1
knippe
Champinjon
5
st
Lök, gul
2
st
Morötter
(Stor)
1
pkt
Paprika, gul
(Liten)
1
st
Paprika, röd
(Liten)
1
st
Vitlök
1
st
Konserver
Oliver, kalamata
(Urkärnade)
1
burk
Tomater, krossade
1
burk
Kryddor & Smak
Oregano
(Torkad)
1
burk
Timjan
(Färsk)
1
burk
Kött & Chark
Kycklinglår
8
st
Pasta, Ris, Gryn
Pasta
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Övrigt
Rött vin, enkelt
2
dl
Kontakt
Om oss
Cookies
×