Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Gryta, Vardag
Biff med Bambuskott
Ingredienser
Köttet
300 g ryggbiff
1 msk ingefära, färsk
(färsk, riven)
2 msk maizena
3 msk vatten
1
/
2
tsk salt
Såsen
2 st lök, gul
(små)
15 st champinjon
(färska)
1 burk bambuskott
(stor burk)
3 klyftor vitlök
1 tärning buljong, kött
2 msk soya sauce
(kinesisk)
4 msk ostronsås
1 msk hoisinsås
1
/
2
msk sesamolja
4 dl vatten
Tillbehör
4 port ris, jasmine
(efter behov)
Gör så här
1.
Strimla biffen tunt, enklast går om den är lite halvfrysen.
Blanda ihop riven ingefäran, vatten, salt och maizena.
Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar).
2.
Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skiva champinjonerna.
3.
Stek lök och svamp i matolja tills det börjar få lite färg.
Lägg över i en bunke och ställ åt sidan så länge.
4.
Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken.
När köttet börjar bli klart, tillsätt lök, svamp och bambuskott och häll genast på soja, ostronsås, hoisinsås, sesamolja och vattnet.
5.
Smula i buljongtärningen.
6.
Låt puttra ihop a 5-10 minuter under omrörning.
7.
Vid behov; rör ihop lite maizenamjöl med lite vatten och red såsen. Koka tills den tjocknar en aning.
Nötkött, Huvudrätt, Gryta, Vardag
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Vatten
(Till Såsen)
1
flaska
Grönsaker
Champinjon
(färska)
15
st
Ingefära, färsk
(färsk, riven)
1
st
Lök, gul
(små)
2
st
Vitlök
1
st
Konserver
Bambuskott
(stor burk)
1
burk
Kryddor & Smak
Buljong, kött
1
pkt
Salt
1
pkt
Kött & Chark
Ryggbiff
300
g
Pasta, Ris, Gryn
Ris, jasmine
(efter behov)
1
pkt
Skafferi
Maizena
1
pkt
Världens mat
Hoisinsås
1
flaska
Ostronsås
1
flaska
Sesamolja
1
flaska
Soya sauce
(kinesisk)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×