Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,5
17
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Fisk, Huvudrätt, Vardag, I ugn
Två Små Kök
Lax med Kronärtskocka och Rostad Senapspotatis
Dax för lax! Här ugnsbakad med härliga smaker från kronärtskocka, vitlök, basilika och favoritosten Västerbottensost! Även potatisen bakas i ugnen, med senap!
Ingredienser
Senapspotatis
2 kg potatis, färsk
6 msk senap
(osötad grov)
6 msk olivolja
Lax med kronärtskockstäcke
1600 g lax
(hel laxsida)
2 burkar kronärtskockshjärtan
(ca 290 g)
2 klyftor vitlök
(riven eller finhacka)
2 dl majonnäs
3 dl västerbottenost
2 krukor basilika
salt
svartpeppar
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 225°.
2.
Skrubba/skölj potatisen och skär den i bitar.
3.
Lägg i långpanna. Vispa ihop senap och olivolja. Häll det sedan över potatisen och blanda runt.
4.
Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den är genomfärdig och har fått fin färg. Vänd runt med jämna mellanrum. Håll varmt.
5.
Häll av oljan från skockorna. Skär i bitar och blanda med vitlök, majonnäs, ost och strimlade basilikablad. Smaka av med salt och peppar.
6.
Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta och peppra. Bred över kronärtskocksröran och ställ in i ugnen och tillaga i ca 20 minuter (225°).
7.
Ta ut och höj temperaturen till 250° med grillfunktion och kör ett par minuter till fin färg på täcket.
8.
Garnera med hela basilikablad och servera med senapspotatisen.
Fisk, Huvudrätt, Vardag, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Fisk & Skaldjur
Lax
(hel laxsida)
1600
g
Grönsaker
Basilika
2
krukor
Potatis, färsk
2
kg
Vitlök
(riven eller finhacka)
1
st
Konserver
Kronärtskockshjärtan
(ca 290 g)
2
burkar
Kryddor & Smak
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Västerbottenost
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Majonnäs
1
burk
Olivolja
1
flaska
Senap
(osötad grov)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×