Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Neta & Peppe
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Vardag, Steka
Livsnjutarnas Gourmetkök
Saftiga Medelhavsbiffar med Råstekt Potatis
Serveras med en enkel och snabb fixad basilikasås.
Ingredienser
750 g blandfärs
1,5 msk kapris
9 st soltorkade tomater
(hackade)
1,5 msk basilika
3
/
4
tsk oregano
3
/
4
dl vispgrädde
1,5 klyfta vitlök
1,5 tsk salt
svartpeppar
1,5 st ägg
smör
olivolja
Basilikasås
3 dl yoghurt, turkisk
3 msk basilika
salt
svartpeppar
olivolja
Serveras med
12 st potatis
(råstekt)
Gör så här
1.
Börja med att blanda till basilikasåsen så får den stå och dra en stund.
2.
Skala potatisen. Skölj den i kallt vatten och skiva i tunna skivor. Torka av potatisskivorna.
3.
Stek skivorna i olja i 15- 20 minuter. Stek i omgångar eller i två stekpannor. Pressa i vitlök, smaka av med salt och peppar.
4.
Blanda ägg, pressad vitlök och salt med grädden. Hacka kapris och soltorkade tomater tillsätt basilika och oregano. Rör snabbt ihop alla ingredienser till en smidig färs. Forma till fyra lika stora biffar med hjälp av lite fuktade händer
5.
Stek biffarna i en blandning av smör och olivolja på medelvärme ca. 3 minuter per sida.
6.
Häll på lite vatten (ca. 1 1/2 dl) och låt småputtra under lock ca. 5 minuter. Ös på lite innan servering.
7.
Servera biffarna med basilikasåsen och råstekt potatis.
Köttfärs, Huvudrätt, Vardag, Steka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Basilika
1
pkt
Basilika
(Till Basilikasås)
1
pkt
Grönsaker
Potatis
(råstekt)
1
pkt
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Kapris
1
burk
Oregano
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Basilikasås)
1
burk
Kött & Chark
Blandfärs
750
g
Mejeri & Ost
Smör
750
g
Vispgrädde
0,75
dl
Yoghurt, turkisk
3
dl
Ägg
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Olivolja
(Till Basilikasås)
1
flaska
Soltorkade tomater
(hackade)
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×